Menorca

Informa't bé sobre Menorca

Gastronomia de Menorca

Menorca gaudeix d'una tradició gastronòmica que s'ha transmès de manera oral de generació en generació, fidel al seu origen i que resumeix l'essència de la gent d'aquesta terra: senzilla, amb un caràcter calmat i que sap gaudir de la vida i dels fruits que la seva illa li ofereix.

A Menorca es manté el gust pels aliments tradicionals i la preparació de plats amb els productes propis de la temporada. I des de fa uns anys, la cuina illenca viu una nova època daurada: la cuina és avui més viva que mai; se celebren jornades gastronòmiques centrades en un producte, s'han creat segells de qualitat i garantia i s'han introduït noves tècniques i ingredients. La cuina menorquina ha recuperat el seu prestigi i la seva aparent simplicitat amaga tocs de genialitat, llegat de les múltiples civilitzacions que han habitat l'Illa. El fet d'estar rodejats pel mar, amb recursos naturals escassos, ha marcat notablement la gastronomia.

Durant segles s'ha practicat una cuina de subsistència, aprofitant els aliments que la terra i el mar ofereixen. I de la necessitat, se n'ha fet virtut: la imaginació es disparà per tal d'aconseguir grans plats a partir de petits ingredients. Moltes de les exquisideses que el visitant trobarà a Menorca tenen el seu origen en els plats que els mariners improvisaven al mar, amb el peix acabat de capturar.

Més info a www.menorca.es

Informació referent al perfil de persones usuàries de les instal·lacions juvenils